Konumuzun başında körfezde yapılacak avların özel itina istediğinden bahsetmiştik. Bunların başında olta takımları gelmektedir. Öncelikle kıyılarda yapılan aşırı gürültü ve suların kısmen sığ oluşu, yemlerinizin uzak mesafelere atılması gerektiğini ortaya koyar. Bu nedenlede kendimize kaliteli bir Surf Kamış almamız gerekir. Esnek, Karbon yapıda ve atarı iyi olanlardan birini seçin. Daha sonra yine Florocarbon bir misina ile makinemizi sarıyoruz. Biz Ecosima 8000 kullanıyoruz ve misinamızda ince olması gerektiğinden 0,25mm tercih ediyoruz. Fakat yeni başlayanlar için bu kalınlık 500-600 gr balığı çekerken sıkıntı yaratabilir. Bu nedenle 0,30 mm sizin için ideal olacaktır. Beden boyu 80-85 cm civarıdır. Bedenin bir ucunda 1 no Fırdöndü, diğer ucunda da 75 gr kurşun tercih edin. Eğer hava rüzgarlı ve akıntı yoğun ise bunu 100-125gr yapabilirsiniz. Kurşunun misinaya Klipli fırdöndü ile bağlanması atış yaparken kopup gitmemesi için faydalıdır. İğne 2/0-3/0 no sağlam yapıda ve kısa pala olmalı. İnce yapılı iğnelerin sıkıntı yarattığını birçok kez gördük. Bu yüzden doğru iğne seçimi çok önemlidir. Sağda resmini paylaştığımız iğneyi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer körfezde Tuzla bölgesinde avlanacaksanız hemen Zoka kullanmaya başlayın. 3-4 no zokalar bu bölgede çok iyi iş yapar. Tabi akıntılı havalarda daha ağır zokalar kullanmanız gerektiğinide unutmayın.
Yem olarak ise körfezde iri ve canlı Borukurdu oldukça güzel iş yapıyor. Ayrıca Mamun, Madya, Midye ve Kum Yengeci kullanmanızda yeterli olacaktır. Yalnız Kasım Aralık aylarında denizin soğuması ile balığın metobolizması yavaşlayacağından daha yumuşak yemler kullanmanız gerekir. Bu nedenle Boru Kurdu ve Mamun'dan şaşmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder